zaterdag 25 mei 2013

Gehaakt babyvestje

Het is weer echt handwerkweer in Nederland. Buiten is de natuur wel prachtig groen, maar veel te koud voor de tijd van het jaar, jammer hoor. Je houdt wel lekker tijd over om nog wat te handwerken. Afgelopen week maakte ik een vestje voor in de winkel. Dit keer een roze exemplaar, want het blauwe jasje is verkocht. En nu een keertje gehaakt in plaats van gebreid.


Het voordeel van haken is dat je nauwelijks naadjes hoeft te sluiten. Het pand en de mouwtjes haak je helemaal zonder naadjes, ideaal.


Dit is het boek waar het patroon in staat. Een supermooi boek boordevol leuke ideeën.
Auteur is Nicki Trench.

 
Vooral de knoopjes vind ik erg schattig.
 
 

 

 
Hier een paar plaatjes uit de tuin. Alles groeit als een raket (ook het onkruid), maar een beetje warmer zou zo fijn zijn!

zondag 19 mei 2013

Vogelkunst

Kijk wat mijn dochter vanochtend op het terras zag liggen, een vogelnestje. Waarschijnlijk uit de beuk gewaaid die over ons terras heen hangt.


.
 
Mooi he?
 
 
 
Close-up van de buitenkant, een frame van takjes, bekleed met mos, kostmossen, paardenhaar en stukjes gras. En dat met alleen een snaveltje in elkaar gevlochten.



De binnenkant is bekleed met paardenhaar, om zacht te liggen zullen we maar zeggen.
 
 


Echt een beauty, ware vogelkunst. Alleen wel jammer dat zoiets, als je het net klaar hebt de boom uitwaait. Maar nu mag het nestje bij ons in de boekenkast staan, dan kan het door iedereen worden bewonderd.


zondag 12 mei 2013

Kantbreien



Na het breien van deze sjaal heb ik er weer een nieuwe verslaving bij: Kantbreien.
Al surfend over internet kwam ik prachtexemplaren tegen en heel getalenteerde breisters. Ga maar eens kijken bij Monique van a passion for knitted lace. Fantastisch gewoon, dat kan ik nog lang niet, maar een feest om naar haar mooie breiwerk te kijken.

Om de fijne kneepjes van het vak te leren ben ik op zoek gegaan naar een boek. Via bol.com kocht ik dit boek: Knitted Lace of Estonia.


Een goede aankoop, mooie patronen, gemakkelijke en ook hele moeilijke. Ik ben eerst maar eens makkelijk begonnen. Het fijne is, er zit ook een goede DVD bij; even in je PC stoppen en dan zie je de schrijfster van dit boek allerlei dingen heel rustig voordoen. Echt een aanrader.

Dit is het eerste resultaat:



Gewoon een rechte sjaal met een extra randje aan de smalle kant. De ene kant begin je de rand te breien en brei je gewoon door met het middenpatroon. Aan de andere kant brei je de rand apart en maas je die aan de sjaal, zo krijg je aan beide kanten de kantrand. De wol had ik al gekocht in Denemarken verleden jaar. Het is lace-garen van Debbie Bliss, erg mooi en zacht.

De volgende sjaal staat al op de pennen, dit keer een wat breder exemplaar, maar nog zonder kantrand aan de lange zijdes, dat zal ik bij mijn volgende sjaal eens proberen.

Nog even van Moederdag genieten nu, fijne dag!